Ik ben echt dol op Oreo's. Daarom heb ik het recept van de Oreo-Monchoutaart opgezocht. Dit is een taart met monchou en Oreo, de beste combinatie ooit. Want monchou is mijn favoriete taart en Oreo mijn favoriete koekje.
Voor de taart heb je het volgende nodig:
-Een 26 cm springvorm.
-Een rol digestive koekjes.
-100 gram ongezouten boter.
-500 ml ongeklopte slagroom.
-2 bakjes Mon Chou zacht & luchtig.
-1,5 rol normale Oreo's.
-1 pak Oreo's met witte of bruine chocolade.
Verder heb je meerdere kommen, bakpier en een mixer of garde nodig. Het recept is ontzettend simpel en het is eigenlijk gewoon een variatie op de 'normale' Monchou taart.
Je begint met het fijnstampen van de digestive koekjes. Dit kun je doen met een keukenmachine, maar het kan ook met een lepel. Je doet de koekjes in een zakje en dan druk je ze vervolgens met een lepel plat.
Je mengsel moet eigenlijk nog iets fijner worden dan dit. Je moet ervoor zorgen dat het fijne kruimels worden, dan heb je het minste kans dat de bodem uit elkaar valt als je de taart gaat snijden.
Vervolgens smelt je de 100 gram ongezouten boter in de magnetron of in een pan. Wanneer dit helemaal gesmolten is roer je het koekmengsel er door heen. Het moet niet zacht zijn, maar wel aan elkaar plakken door de boter.
Nadat je de springvorm hebt bekleed met bakpapier doe je het koekmengsel erin. Je drukt het goed aan met een lepel of een ander voorwerp en zorgt dat het een egale laag wordt. Nu zet je de springvorm even in de koelkast zodat het steviger word.
Hierna ga je de slagroom fijn kloppen. Je kunt beginnen met een garde en eindigen met een mixer, of gewoon meteen beginnen met een mixer. Bij het stijf kloppen van de slagroom moet je opletten dat je de slagroom niet te stijf maakt. Het moet gewoon voelen en eruit zien als een kant en klare slagroom. Wanneer je het te stijf of te hard maakt kan het niet meer terug.
 |
Dit is hoe het eruit moet zien.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten